Problem med magen?
Testa dig själv!

Att vara lös i magen är inte ovanligt, och det finns många olika orsaker till varför du drabbas. En av dem kan vara att bukspottkörteln inte mår bra. Här kan du göra ett enkelt test för att ta reda på om dina besvär kan bero på bukspottkörteln.

Har du problem med bukspottkörteln visar det sig ofta genom att vara lös i magen, ha magknip eller att du får magbesvär speciellt när du äter fet mat. Det finns hjälp att få! Genom att tillsätta matsmältningsenzymer i samband med måltiderna kan du slippa dina magbesvär.

Testet är framtaget i samarbete med vården.

Magtest

Genom att svara på frågorna nedan kan du få reda på om dina besvär beror på bukspottkörteln.

1. Jag har återkommande diarréer
2. Jag får ökade problem med magen i samband med måltider, speciellt vid fetare måltider
3. Jag har gått ner i vikt det senaste året utan att jag har försökt banta
4. Avföringen flyter i toaletten, är svår att spola ner och luktar illa
5. Jag röker
6. Jag är över 50 år
Resultat

Ditt resultat visar inga tecken på problem med bukspottkörteln. Om du har fortsatta problem med din mage eller tarm kan du boka tid hos en mag-tarmspecialist, utan remiss, via MediCheck, eller boka tid hos tid vårdcentral.

Ditt resultat på magtestet visar att dina mag- eller tarmbesvär kan bero på bukspottkörteln och brist på matsmältningsenzym, som på medicinspråk heter exokrin pankreasinsufficiens, EPI. Det finns hjälp att få! Klicka här för mer information om brist på matsmältningsenzymer.

Du måste svara för att gå vidare

0%
Nästa fråga →